Wikipedia

Wikipedia är en av de mest använda och refererade kunskapsdatabaserna. Det står var och en fritt att skriva artiklar där men ett system med kompetenta redaktörer som granskar och bedömer artiklarna borgar för att kvalitén på inläggen håller hög standard.

Men hur fungerar detta i praktiken? Fria Vindar har testat:
20141121-FV-Wikipedia
Inlägget granskades av Wikipedia och togs omedelbart bort med kommentaren Raderade sidan Fria Vindar (Innehållet förklarade inte ämnets relevans: liten och lokal intressegrupp):
20141121-Wikipedia-FV-Sidan-raderad
Lägg märke till att Fria Vindar gjorde reklam för sidan kl 20.49 dvs 8 minuter efter att sidan redan kl 20.41 raderats på Wikipedia. Det var snabbt jobbat och kvalitetskontrollen på Wikipedia tycks fungera!
Sven Nordblad

Comments are closed.