Klimatet viktigaste valfrågan 2018


Ofta när de pågående klimatförändringarna diskuteras så menar somliga att forskarna inte är överens. Temperaturerna har ju alltid gått upp och ner. Bäst är att bara luta sig tillbaka och vänta och se. I vart fall angår detta inte lilla Sverige.
Så klart är det svårt att ”bevisa” att exempelvis extremt väder beror på ett ändrat klimat orsakat av ökande växthusgaser och inte är just en enstaka väderhändelse.

Men det finns en kurva som utan avbrott stadigt pekar uppåt, nämligen koncentrationen av växthusgasen koldioxid (CO2). Halten ligger just nu på 407 miljondelar (ppm) som är den högsta på 800.000 år att jämföra med 280 ppm före den industriella revolutionen. Det tråkiga är att ökningen dessutom accelererar …

Det finns naturligtvis hur mycket som helst att läsa om klimatet t.ex på SVD och DN.
Sven Nordblad

Comments are closed.